Indeklima og udluftning

 

Få et bedre indeklima i dit hjem.

Mange boligejere oplever jævnligt problemer med fugt og dårligt indeklima, og en stor del af problemet er manglende udluftning. Men der kan naturligvis også være andre årsager. Klik evt. på linket her: https://www.bolius.dk/tjek-dit-indeklima-17408/

Når ruderne dugger indvendigt sker det ofte om vinteren, hvor der er store temperatur forskelle inde og ude. Når den fugtige varme luft rammer den køligere rude – opstår kondens, eller “dug”.
I badeværelser, køkkener og soveværelser med dårlig udluftning vil problemet være tydeligt – vi udånder f.eks. 300 liter fugtig luft i døgnet.
Med de rette tiltag kan mængden af dug reduceres ved at lufte rummet ud og nedsætte fugten i rummet. Undgå dug på indersiden af en rude i længere tid, så undgår du også råd og svamp.

Udluftning er yderst vigtig for dit indeklima.

Hyppig udluftning kan hjælpe meget på indeklimaet i dit hjem, så det er nemt og vigtig at åbne vinduerne mindst 2-3 gange dagligt. Det er vigtigt, at man åbner flere vinduer, så man får udskiftet luftet i huset.  Det er især i soverum, badeværelset og køkkenet, hvor man har brug for mest udluftning.

Udluftningsventiler i dine vinduer.

Når du bestiller nye vinduer og døre, så kan du vælge at få leveret med ventiler indbygget i vinduerne. En ventil i nogle af dine vinduer er en rigtig god idé, da denne funktion gør en konstant luftgennemstrømning mulig. Det vil sikre, at luften udskiftes hele tiden med frisk luft udefra.

Det er dog ikke nok med bare en ventil. Du vil opnå det bedste resultat, hvis du får monteret flere ventiler i boligen, og det er optimalt at have udluftningsventiler  i vinduerne på begge sider af huset.

Ved Harmoni Vinduer & Døre kan vi levere ventil af typen “trimvent” i vinduer og terrassedøre. Ventilen er en spalteventil, hvor der indvendigt er monteret en åbne/lukke mekanisme i vinduet, mens der ikke er nogen synlig ventil udvendigt. Luften som trækkes ind gennem ventilen kommer nemlig fra mellemrummet imellem karmen og vinduesrammen.

jeg accepterer
Denne side benytter cookies... men udelukkende til trafikmåling og sidestatistik. Dine oplysninger sælges ikke videre - den dør er lukket. Hvis du går videre på siden accepterer du at Harmoni Døre & Vinduer ApS må tage samle dine cookies