Råd og vejledning indvendige døre

cropped-icon.png

Råd og vejledning indvendige døre

En indvendig dør er ikke ”bare” en indvendig dør !!

Der er en del ting, som man skal være opmærksom på, når man køber indvendige døre, og det er især følgende:

Mål. Bemærk at Harmoni Vinduer & Døre oplyser dørplademål ved bestilling af indvendige døre, mens mange andre firmaer oplyser modulmål. Når man har dørplademål på en indvendig dør, så skal man ved en enkeltdør i bredden lægge 6,1 cm. til for at få yder karmmål. Ved en dobbeltdør skal man i bredden lægge 6,3 cm. til for at få yder karmmål. I højden lægger man 4,9 cm. til dørpladehøjden og så har man målet på døren incl. karm.

Murhulmål. Hullet i væggen bør i bredden være ca. 2-3 cm. større end yder karmmål. I højden anbefales hulmålet at være 1-2 cm. større end yder karmmål.

Tykkelse på døren. Nye døre er 4,0 cm. i tykkelse, mens ældre døre godt kan være 3,2 eller 3,5 cm. tykke. Hvis man køber en ny dør i tykkelse på 4,0 cm., og den gamle IKKE er 4,0 cm. tyk, så er det helt klart nemmest at skifte både døren og karmen, for så er man sikker på, at det passer sammen.

Afstand ved hængsler. Nye døre leveres med 2 indstikshængsler, og der er 154 cm. fra midt hængsel til midt hængsel. Dvs. ved en dør med dørplademål på 204 cm. er der 25 cm. fra bunden af døren til midt nederste hængsel. Fra toppen af døren til midt øverste hængsel er der også 25 cm.

Bemærk når du køber nye døre og karme her ved Harmoni Vinduer & Døre, så er det vendbar dør/karm, dvs. når man samler karmen, så er der mulighed for at samle den, så døren er venstre hængt eller højre hængt.

Vore døre er lakeret i standard Hvid, NCS S0502-Y.

jeg accepterer
Denne side benytter cookies... men udelukkende til trafikmåling og sidestatistik. Dine oplysninger sælges ikke videre - den dør er lukket. Hvis du går videre på siden accepterer du at Harmoni Døre & Vinduer ApS må tage samle dine cookies